Känns som man borde passa på att gå på StorsjöYran

Har faktiskt blivet jätte sugen på att gå på yran imorgon och se LadyGaga, men kommer troligtvis sluta med att man får va hemma ändå..

Jag gick på stan förut idag med syrran och en av hennes killkompisar, var väldigt många som var ute på stan och man fick verkligen en festival stämmning.
Har inte varit på yran på flera flera år och nästa år kommer det inte bli vet jag och sen bor vi inte här något mer.
Känns som man borde passa på, eller hur?

En liten pinsam sak är att jag aldrig har sätt presedent talet på yran och jag kommer faktiskt härifrån!


Här ska LadyGaga spela imorgon

Tips på en enkel god lunch

Tänkte tipsa om en enkel liten god lunch.

Stek lite kyckling bitar och svamp med smör och grädde och krydda lite.. ja så enkelt  va det =)




Nu ska jag sticka iväg och möta syrran och kika runt på yranområdet innan dem stänger igen där för kvällen.

Nog den duktigaste i Östersund just nu :P

Godmorgon! Kom just hem från en springtur.. Härligt att kliva upp och springa kl7 på morgon när resten av Östersund ligger bakis efter Yran, då känner man sig riktigt duktig =)

Blir ingen storsjöyra för oss iår. Alex jobbar och jag ligger hemma med feber igen (osmart att springa då men kunde inte låta bli =) )

Igår kväll blev det bara att vi  va hemma och kikade på film och försökte bli frisk.



försökt bakat igen

Nu har jag bakat california kakor, jätte goda =)

Tips är att göra dem om man är sugen på något gott, tar ungefär en kvart..Googla fram receptet =)


De som känner mig vet ju att jag inte hör hemma i köket och mina bakverk 
inte blir det bästa, men jag fick till dem supergoda trots utseendet på dem :P



 Fick en fråga på en inlägg jag skrev tidigare idag om vilka jag hatar och varför. Men den personen var anonym så jag svarar här då.

Hata kanske inte va det rätta ordet från mig men folk jag bara inte gillar då. Jag tror nästan inte att det finns någon som kan säga att dem gillar precis alla människor. Men vissa brukar låssas tåla folk men jag orkar inte med det här spelet som folk gör mot varandra, låssas va skit trevlig mot nån dem verkligen inte gillar. Då erkänner jag hellre, jag gillar verkligen inte alla och det är bara så.. Ibland finns det inte en personkemi mot alla.
Det finns folk jag inte har ett dugg kul med och några jag inte alls har något att säga.
Jag gillar bara att va med folk jag har skoj och trevligt med, som får mig på bra humör.
Jag kan t.o.m erkänna att om jag är nånstans där jag har skoj kan det direkt förstöras om folk som är supertråkiga eller allmänt korkad kommer dit..
Jaja det är iaf få jag verkligen hatar men jag är bara ärlig, jag kan bara inte ha skoj med alla, kan inte passa ihop med alla dirket.
Sen vilka dem här människorna är finns ingen chans att jag tar upp på min blogg. =)

Blir nog en bakdag

Så har man lyckas blivet sjuk igen, en anledning att kunna sitta hemma hela dagen i morgonrock =)

Så här ser nog dagens planer ut

  • Bakabröd och kakor
  • Städa
  • Kolla på massor av vårabästa år avsnitt =)
  • Ta en tid och designa bloggen

Så om någon av mina vänner är fika sugen, kom hit =)

Lägger ut lite bilder senare

Umgås med folk man hatar bara för att man bor i Östersund?

Är sak som är lite tråkig med Östersund, det är att det finns så lite folk så fort man vill göra något här omkring så möter man alltid folk man inte vill träffa.
Folk man inte tål har man samma vänner som, just för att det är för lite folk här.
Känns som man stannar hemma från saker ibland just för man vet att vissa ska på det man tänkt sig, det känns inte rätt heller.
Tänker lite olika om det där. Folk ska inte kunna påverka än för man ska ju kunna göra det man vill, men jag tror inte ett dugg på att va omkring folk man inte gillar. Det bästa för en själv och för äns egen energie är att alltid va omkring folk man gillar och ha roligt med, det är väl då man borde må som bäst?
Tyvärr så är det omöjligt i en stad som Östersund...

Känns verkligen som jag måste lära känna andra människor LÅNGT ifrån Östesund...

jaja får väl sitta hemma och ha tråkigt tills man flyttar härifrån, tyvärr så har Alex ett års utbildning här =(

krogstråket tisdag (less på alla fyllon där)

Jag och Alex gick ut nyktert på tisdagskvällen, dumt nog gick vi sista timman då också när alla är som fullast.
När man inte är påverkad själv så ser man verkligen hur jobbiga fulla människor är, sluta med att vi drog för vi orkade inte med allt folk.
Folk skrek och trängdes och betedde allmänt sviningt och pinsamt. Det är när man ser folk full på det sättet man aldrig mer vill dricka, man vill verkligen inte va sådära.

Mycke 50plusare som försökte leka 20 igen. Visst tycker jag att det är härligt att man fortfarande kan ut och ha roligt i den ålden, men det finns gränser tycker ja.

Idag då. Ville gå ut först eftersom det är sista stråkdagen innan yran, men Alex hade köpt massa filmer och en god dricka så det verkar bli en myskväll istället.
Att trängas i en soffa med mannen man älskar är då mycket bättre än att trängas med massa respeklösa fyllon i en bar! =)

krogstråket Måndagen

I Måndags blev det stråket också. Börja med en liten förfest hos Hatte där vi spela lite rockband, sen blev det att dra iväg in till stan. Satt i en tält och drack öl och hade det trevligt, sen blev det att byta tält. I nya tälten lyckades jag och Alex bli lite osams så vi gick hem rätt tidigt.
Att dricka med sin pojkvän när man har varit osams under dagen är inte direkt det smartaste man kan göra, brukar bara sluta med en sak Bråk =(

En sak jag tänkte på där borta, en sak jag inte bara kan förstå om folk som röker cigaretter. Nu menar jag självklart inte alla men väldigt många brukar mest gå ut och stå med en cigg hela kvällen när man går ut på krogen. Är inte det väldigt onödigt att gå ut då när man ändå tänkt ställa sig utanför hela tiden?
Är det inte bättre då att köpa hem en öl och sitta hemma på en balkong med käften full av cigaretter?

Säger så här ja                                                                         
Stort minus för                                                                                                Stort plus för
Cigaretter                                                                                                         Kärlek
Bråk                                                                                                                   Krogstråk



Emma, Sven, Jag, Hatte och Alex


Nästan som att jag har en liten snorunge

Vaknat upp väldigt sent och på väldigt dåligt humör idag, kanske för att man inte fick någon sömn inatt. Vår lilla katt har ju fått för sig att man ska sova på dagarna och va uppe på nätterna, då blir det att hon vill väcka oss för att leka när vi ligger och sover. Ibland är det som att ha ett litet barn när man har den där katten :P

Men jag var på fruktansvärt dåligt humör och självklart ska det sluta med att det blir massa bråk med Alex då, man bli ju inte direkt gladare av det.

Så idag tänkte jag fokusera mig på att göra saker man bli glad utav, inte skola och såna vardagliga saker för det är ändå omöjligt när man är på dålig humör.
Jag ska faktiskt till min lilla syrra och vi tänkte köra lips på henne xbox..=) Har läst någonstans att sjunga är jätte bra för att höja humöret, så jag tänkte testa det.
Nu ska jag göra mig ordning och dra..=)


Vilodagen

Idag har vi haft en typisk söndag för oss, en lugn hemma dag. Sitter bara i soffan och kikar på film och går inte ut genom dörren på hela dagen.
Som tur hade vi förebrett dagen lite genom att ha köpt hem CocaCola och fixat massa filmer. Vi brukar alltid får ett sån otroligt sug efter Cola dagen efter vi varit ute och druckit alkohol, det är väl sockret man känner att man behöver.
Brukar även bli sugen på massa fet mat så som plaza och hamburgare, men det fick bli nått så enkelt som fiskpinnar och potatismos idag =)

Är riktigt skönt att bara ha en hemma dag med sin älskling tycker jag. Helst ska man sitta i mjukisbyxor och en av hans tröjor, då blir det perfekt. =)



Zinna tog en lat dag hon också, sovit hela dagen hon =)

Krogstråket Lördagen

Blev en lyckad kväll igår också. Börja med att jag och Alex satt och hade det mysigt hemma med chips och öl för att senare gå ner på krogstråket.
Där nere träffade vi Alex bror och en av hans vänner och satt och drack lite öl med dem. Vi hann prova lite olika tält men när det blev sent så var det så långa köer överallt så det var svårt att hinna med många olika tält.
Innan krogstråket stängde kutade vi iväg till G3 där det blev lite mer party. Hade en jätte rolig kväll =)




Svante, Roger och Alex


Alex =)


Roger och Jag

Förbreder för stråkdag nr2

Nu vilar man lite och förbereder för stråkdagen nr2. Har delat en cider med min Älskling och spelat lite kort, nu börjar man piggna till. =)

Hoppas man träffar massa trevligt folk idag igen =) Nu ska jag göra mig ordning för kvällen.

Hitta en bild på mig och Alex på flukta också =)




Krogstråket. Fredagen.

Så har krogstråket öppnat för i år, äntligen får man se att Östersund lever =)
Hade en trevlig och rolig kväll igår faktiskt. Kvällen börja med att jag och Alex gick till stråket redan vid 6tiden och träffade hans bror Roger, Helena och deras söta dotter Mejja. Vi gick till uteserveringen på Marite och lyssna på några som spelade, blev att man satt där ett tag.
Senare blev det att träffa massa vänner inne på ett stråk, blev massa babbel och korttagning där. =)

Lite bilder sen gårdagen


Marie, Jag, Alex, Mikke och Reneé


Jag, Alex och Mikke


Reneé och Jag


Joe och Marie


Joe, Marie och Alex

Kommer in mer bilder på facebook senare =)

De som skräpar ner ska betala!

Vad är det för skitsnack egentligen? Jag och syrran var och lyssna på lite demonstranter  här i Östersund idag. Det var mycket om miljö och EU, visst kunde man hålla med om mycket.
Så här tycker jag. Inse världens är redan förstörd, vi måste göra något åt det. MEN att skylla allt på andra och att "de som skräpar ner ska betala" är bara slöseri med tid, bättre att lägga ner tid att försöka fixa denna jord.
Vems fel det än är spelar ingen roll nu för vi alla människor sitter i samma skit, vi lever tillsammans på en jord som är på väg och rasa.
Istället för att vi ska skylla på andra eller hitta vems fel det är så måste vi människor hålla ihop och rädda denna värld! Så ansvaret ligger inte längre på dem ska skräpar ner, ansvaret ligger hos alla människor nu om vi vill ha bättre värld för våra barn.

Våran lilla Ziina är hemma

Godmorgon. Imorse fick jag vakna med en liten spinnande katt igen, hon blir alltid så glad när man vaknar så hon får gosas. Mamma kom in med vår lilla Ziina igår som har varit hemma hos mina föräldrar i Hackås medans vi varit borta.







Idag ska jag städa lite, så blir en sväng på stan också. Ikväll blir det nog att vi drar ut till krogstråket. =)

Underbar vecka med massa vänner

I veckan har jag faktiskt haft en trevlig vecka, träffat lite folk och så. Både söndags och måndags blev det hemma dagar och lite storhandling på Willys.
I tisdags kom Elin förbi på en kopp kaffe så blev det lite kortspel =) Sen mot kvällen följde jag med Alex till hans far och hälsa på en stund, så var även hans bror och brors dotter där.

Sen på onsdagen kom lillsyrran förbi, så tog vi en liten promenad här på Frösön. Mot eftermiddagen gick jag och hälsa på Elin och Åke en sväng och senare blev det att dra hem igen för vi hade lite besök. Blev lite öl på balkongen med P, Fredrik och Alex, så kom även Elin efter ett tag.




Jag och Elin brukar ha svårt att vara seriösa på kort =)


Idag blev det jobb för Alex igen, men medans tiden han var på jobbet så kom P och Andreas och gjorde mig sällskap.
De satt och drack lite snapsar, men själv blev det bara drpepper. Krogstråket börjar ju imorgon så man må vila upp sig innan de. =)




Andreas

P (Patrik)

Jag sitter och visar lite bilder från Amsterdam resan =)

Skoj att träffa folk iaf

Gillar verkligen inte att vara tillbaka till verkligheten, fast vissa saker så som att träffa folk kan vara roligt iaf. =)
I fredags blev det att vara i badhusparken och träffa folk, synd bara att alla ville dra så fort.

Sen i lördags hade jag det as roligt. Börja med en promenad med lillsyrran på stan, blev även att man sprang in på bolaget och köpte lite vin.
Efter det gick vi hem till henne och drack lite kaffe och sen lite vin, så kom Elin förbi också =) Sen gick vi hem till Elin där hon laga en jätte god pasta och till det lite mer vin =) Blev att man satt där en stund med Elin, Åke, Henke, Alex och lillsyrran.
När man var lite mer på g så blev det plaza där jag och syrran stod och dansa hela kvällen, så himla roligt att vara ute på krogen och släppa loss ibland. =)

Lite bilder Alex tog på hemvägen

Sveriges syn att se på säkerhet.

Alla dessa besparingar samhället/kommunerna gör just nu kan ju inte vara så genomtänkta. De sparar in på säkerheten så att det blir farlig för folk att gå utanför sin dörr.
Tänkte bara på det här som Östersunds kommun gjorde när de vill spara in lite pengar. Släkte alla ljus i staden så det sluta med en döds olycka.
Men samtidigt har vi råd att ha värme under stenarna på torget.
Badhus parken i Östersund och bron över till Frösön där har nog varit känt rätt många år för att man inte ska gå där själv. Den här lilla ön på bron såkallade våldtäckts ön där det hänt många våldtäkter och misshandel under alla år har dem inte gjort något åt. Kommunen verkar verkligen skita i människor här, bättre att satsa pengar på att det är vackert så vi får hit turister?

Innan jag åkte på semester så var det två stora misshandlar (en blev knivhuggen och en slagen med golfklubba ) i badhusparken samt två våldtäkter som man vet om.  Alla det här bara på en väldigt kort tid.
Det borde gå poliser/vakter ofta i den parken. När det väl kommer poliser sitter dem bara i sina bilar och kör förbi, detta är en gång per timma ungefär och då missar dem väldigt mycket.
När dem vet om hur mycket som händer vid denna park och vid denna bro, varför skickar dem inte ut folk lite oftare?

Nu jämför jag lite med Amsterdam där jag var nyss. Jag kan lätt säga som tjej går jag hellre där ensam än här hemma. Jag kan verkligen säga att jag kunde känna mig trygg där vilket jag verkligen inte kan säga här, speciellt  när jag bor på frösön och måste gå genom både badhusparken och våldtäcks ön.
Varför man kunde känna sig trygg där var att man kunde se poliser överallt. De kom gående i grupper, i cykelgäng, på hästar, ja typ alla sätt man kan komma fram på. Man såg poliser överallt hela tiden, i parken, på stan.

Varför ska Sverige spara in på säkerheten när vi egentligen har pengar till massa onödigt skit?

Välkommen hem till Sverige

Visst är det så man borde få en känsla utav, men snarare känner man "stick iväg din fattiga norrlänning, vi vill bara ha de rika stureplansfolket här!"  Man känner sig varken hemma eller välkommen i sin eget land längre.

Nu är man hemma i verkligenheten igen, vilket betyder panik, ångest och ingen sömn på nätterna för att allt med pengar/bidrag funkar inte riktigt som det ska i Sverige.

Har läst kurser på NTI skolan ( distans skola ) nu i sommar men tog en paus från det när vi åkte bort. Hade anmält mig på både företagsekonomi A och B. Jag skicka aldrig in mitt CSN papper för att jag tänkte söka bidrag till båda kursena samtidigt och visste inte vilket datum jag skulle börja med B eftersom jag inte visste hur lång tid det tar att få betyg i A. Om jag inte får betyg där får jag inte läsa B.
Om man är för snabb att skicka in papper så stämmer inte kursena så blir man återbetalnings skyldig vilket jag inte ville bli, så jag tyckte det var bäst att avvakta.

Min lärare på A svarade aldrig på mina frågor, han hjälpte mig aldrig. Jag kunde inte få tag på han helt enkelt. Så fick reda på igår att jag hade fått IG vilket betyder att jag inte får läsa B.
Nu kan jag inte få CSN, inte äns för A kursen som jag faktiskt läste ändå. Enligt dem skulle jag skickat in från början men då hade jag blivet skyldig väldigt mycket nu eftersom jag inte fick läsa B.

Jag har fått räkning från skolan på böcker för ca 2500 men får inte en ända krona i bidrag. Folk har inte råd att studera för det blir en kostnad för pengar man inte har.

Har verkligen Sverige byggt upp sitt system bra? En som väljer att vara helt arbetslös kan få ca 8000 i månaden i bidrag (social), de som väljer att de vill försöka och göra något kan gå minus väldigt mycket. Ska inte samhället vilja få ungdommar att försöka och inte bara vara hemma?
Jag vill verkligen läsa kurser eller ha något jobb eftersom jag tycker man slösar bort sitt liv så mycket om man inte gör något, men jag har verkligen inte råd längre. Idag måste jag gå och se om jag kan få lite hjälp med ekonomin.

Allt kom verkligen olägligt för mig att bli nekad pengar. Två visdoms tänder håller på att växa och ena växer helt snett och vid ena har det blivet blå/svart för att det är så infekterat. Jag har ont och kan inte äta.
Men det är omöjligt för mig att få gå till tanläkare, man har faktiskt hyra att tänka på för pengar man inte har.
Funkar verkligen systemet rätt här, ska man behöva gå hemma och ha ont för att man ville studera men fick ett IG?

Nu måste verkligen politikerna börja arbeta med rätt frågor, ungdommar uan pengar.

Amsterdam dag12 - resan hem (tis 14juli)

Dagen man skulle åka hem, väldigt trist. Vi åkte taxi till flygplatsen vid halv 9, flyget gick kvart över 12 så vi hade gott om tid på oss där. Amsterdam har största flygplatsen i europa så det var stort och svårt att hitta.
Flyget tog 1.5 timma på hem vägen bara, det blev tyvärr inte så att jag och Alex kunde sitta bredvid varandra, synd men eftersom det var ganska kort flygtur också så gjorde det inte så mycket.

När vi kom till Arlanda blev man lite besviken på vädret, ville ju komma hem till fin väder ja. Fast vi gick och köpte en varsin slush dricka som är så gott på när det är riktigt varm och fick helt enkelt låtsas som det va en riktig sommar. =) Fast det blev lite för kallt att dricka dem.


Festis slushie... only at 7-eleven... inget i Östersund alltså =S

Fick sitta på Arlanda några timmar och vänta på vårat tåg som gick hem till Östersund. Som tur hade vi bokat första klass biljetter hem så man fick sitta skönt.
Vi lyckades få första klass biljetter för 15kr dyrare var än om det hade vart andra klass. Kaffe, Te och frukt får man helt gratis på förstaklass så bara på nån kopp te hade man genast tjänat in det. =)

Vi kom till Östersund vid halv 11, som tur va så var Alex's pappa snäll och skjutsa hem oss till Frösön så man slapp släpa på väskor när man var hur trött som helst. Så fick jag tillbaka min feber på tåget också, hur svårt ska det vara att ha värme på tåg?

Amsterdam dag11 - Shopping dagen (mån 13juli)

Sista dagen vi hade en hel dag i Amstedam, då blev det att spendera pengar =)
Vi gick och kolla på massa saker och köpte en del roliga prylar, blev växter och kläder mest.
I Juli har de rea på nästan alla affärer i Amsterdam så man var ju där rätt tid. Hitta ett linne, ett par jeans och en klänning för ca 500 svenska kronor  tillsammans på Alysia




Efter vi hittat lite fynd så gav vi oss iväg till red light district och fota gamla kyrkan där =)
Sen blev det mat och öl.
Efter vi ätit så vandra vi till hotellet där vi packa lite och kika på film, tog det bara lugnt på kvällen för vi skulle upp tidigt dagen efter.


Amsterdam dag10 - En typisk Söndag (sön 12juli)

Blev inte mycket gjort denna dag, mest sova faktiskt. Men vi var tvungna ut och försöka få i sig någon mat.
Blev en rätt flottig middag men behövdes när man va lite små bakis. =)


pommes frites  och majonärs serverades till nästan allt i Amsterdam så man
 gick upp rätt mycket i vikt denna vecka.

Amsterdam dag9 - Partydagen och lite biljard (lör 11juli)

Idag var vi sugna på utgång, sista helg dagen så man må passa på tänkte vi. Vi bestämmde oss för att vara lugna på dagen så vi skulle vara pigg tills på kvällen.
Börja dagen med lite frukost och sen bastu.
Sen blev det kortspel och godis hela dagen i sängen, hade det väldigt mysigt =) Efter godiset tagit slut blev det att blanda till lite groggar och fortsätta spela kort.
Sen blev det att röra sig in till stan, svängde först förbi Mini´s där vi hade ätit middagen dagen före och beställde en varsin drink.


Long Island

När vi kom fram till ett krog område satt vi oss ner på en stor ute servering alla krogar runt om dela på.
Var jätte bra för man behövde aldrig gå in på en krog utan var alltid nån som kom fram som man kunde beställa utav.
Efter någon öl och någon cider där så leta vi upp det andra stora krogomkrådet i Amsterdam och gick in på nattklubben vi var på när vi var ute på torsdagen. De hade ett biljard bord där så för mig och Alex blev det biljard denna kväll.
Var tok längesen jag spela biljard så jag var inte så bra, som tur var putta Alex i lite av mina bollar med flit så jag inte skulle se helt fördålig ut..=)



Hamburgare man kunde köpa ute på gatan

Efter krogen gick vi och köpte lite hamburgare och tog med ut till vondelpark där vi hitta en bänk under några stora buskar, behövdes för det spö regna ute. Där satt vi och åt och kolla ut på regnet och hade det jätte mysigt. Kom en jätte fin svan förbi också men tyvärr fick vi aldrig en bra bild på den.
Blev att man kom hem till hotellet klockan 7, trött och blöt.

Amsterdam dag8 - Förortsvandring och italiensk middag (fre 10juli)

Bara för vi var ut igår så fick man vakna upp sjuk igen, fick sova 4 timmar innan man vakna av sin egen hosta. Men vi var tvungen att gå ut ändå och få i oss lite mat. Vi kom på att vi aldrig testat att gått åt andra hållet från hotellet, så vi började vandra ditåt. Vi hittade ganska snabbt ett centrum i en förort och käkade lite frukost.


Även lika vackert i förorterna =)

Efter vi varit och ätit gick vi tillbaka till hotellet och basta så förkylningen skulle kännas bättre. Mot kvällen hade vi planerat att gå ut men vi kände oss lite för dålig för de, så vi gick och käka på ett italienskt ställe. Där beställde vi en varsin pasta, den godaste pastan jag någonsin ätit faktiskt. Kan rekommendera att söka upp restaurangen Mini's om nån är i Amsterdam, några km utanför centrum.



Tagliatelli med ugnsgrillade grönsaker i tomatsås =)

Amsterdam dag7 - Upptäcka nattlivet ( tors 9juli)

Idag var vi båda faktiskt kry när vi vakna. Börja dagen med en simtur i polen och bastu för att senare vandra in mot stan och ha en heldag där.
På vägen dit hitta vi ett trevligt cafe som sålde jätte goda bagutter, var så gott att vå i sig en riktig frukost för en gång skull..
Efter vi ätit våran frukost gick vi omkring lite i lite affärer, Alex hittade en tshirt han tyckte jag skulle ha =)


Good girls go to heaven, bad girls go to Amsterdam

Sen blev vi lite ölsugna så vi leta upp ett mysigt ställe vi hade gått förbi några dagar innan och tog en öl. Ett väldigt mysigt ställe vid en kanal. Vi satt där jätte länge och bara njöt av utsikten.



Efter att ha suttit där ett tag börja det bli middags dags så veta upp ett annat mysigt ställe och sitta på. Vi hitta ett väldigt bra ställe och beställde in 3rätters.

Jag på väg till restaurangen


Alex sitter och väntar på maten

Blev rätt sent efter vi ätit klart så vi tänkte passa på att hitta en nattclub när vi ändå var istan. Vi hitta en club som bara spela gamlagodingar eller remixen på dem. Vi satt där några timmar och hitta lite folk och prata med sen blev det till hotellet, kom dit 5 på morgon helt slut efter en heldag i stan.

Amsterdam dag6 - Vilsna på stan med massa pannkaka i magen (ons 8juli)


Idag var vi fortfarande dålig fast vi ville inte slösa bort en till dag. Vi bestämde oss för att gå på Anne Frank museumet, men när vi kom dit och såg kön över två gator så blev planerna ändrade rätt fort.
En bit bort fanns det en känt pannkaks ställe som det stog om i guideboken, så det blev en pannkaks frukost för oss.
Jag beställde in en rätt onyttig variant. Ångrade det rätt fort, blev illamående långt innan jag blev mätt.


Min pannkaka med bananer, annanas, grädde, glass och pisang ambon likör.

Alex däremot var lite nyttigare än mig. Han tog en mexikansk sort, tortilla pannkaka kan man säga. Var med kyckling och massa sallad till, var även världens godaste guacamole till. Smakade hans pannkaka och den var sjukt god, faktiskt den godaste pannkakan jag någonsin ätit.


Alex goda pannkaka. =)


Var ett svindyrt ställe, men verkligen ett måste att pröva om man är i Amsterdam. Pancake Bakery, hade väldigt många varianter att välja på-

Senare blev det att gå omkring kanalerna och njuta av utsikten. Efter det gick vi tillbaka till hotellet och vila en stund, för att senare ut igen och forska lite hur det såg ut på kvällen där. Det var första gången vi lyckades gå vilse, vi lyckades gå i lite cirklar. Men det ordnade sig efter ett tag, efter nån timmas letande efter vad vi skulle äta vart det att vi gick och käka turkisk kebabpizza mitt i natten.

Amsterdam dag5 - sängliggandes (tis 7juli)


Den här dagen blev vi riktigt dålig, jag hade fått feber under natten. Fick bli hotellrummet hela dagen. Som tur va ingick sattelit-tv som det gick många amrekanskafilmer, så blev mycket film denna dag.
Alex tog sig iväg och köpte lite nudelsoppa så vi skulle få i oss något.


Febriga jag som försöker få i sig lite nudelsoppa med en liten tesked, rätt svårt. =)

Vid 11 på kvällen blev vi rätt less på att sitta inne på rummet, så vi gjorde oss ordning och gick ner till restaurangen på hotellet,  där vi beställde en varsin dry martini.



Amsterdam dag4 - stadsvandring (mån 6juli)

Den här dagen har vi verkligen gått mycket, vi gick ungefär 3mil och hann va lite i varje stadsdel. Vi tänkte aldrig hur långt vi hade gått för det va så otroligt vackert överallt.





Några av alla bilder jag tog, ska lägga in mer bider på facebook sen..=)


Vilar oss inne på en bakgård

På tillbaka vägen gick vi genom en park som heter Vondelpark mitt i staden, ett måste att gå genom om man besöker Amsterdam.



Vondelpark =)

På vägen tillbaka försökte vi även hitta något ställe och äta middag på, var väldigt svårt att hitta en vanlig restaurang på området vi var på då. Vi hittade en kvarterskrog efter en stund och beställde mat där.
Åt en jätte god fisk där inne, men man ska nog passa sig och äta på ett litet "sunkigt" ställe utomlands. Sluta med att jag fick ligga och spy den natten. =(

Amsterdam dag3 - hotell byte (sön 5juli)

Vaknade upp och kollade på klockan och fick verkligen rusa upp. Klockan var kvart i 12 och våran utcheckning var 12. Vi slängde ner allt i våra väskor slarvigt för att hinna. Sedan for vi med en buss till flygplatsen där vi bytte tåg till sjävla Amsterdam där vi hade bokat en reservation på fashion hotel som var nyöppnat.


Fashion hotel i Amsterdam 5km från centrum. Bra priser om man bor där ett längre tag annars kan det va lite små dyrt, men kan rekommendera hotellet för alla som ska ner till Amsterdam.


När vi kom till receptionen hade Alex hunnit blivit sjukare (feber), han var nästan svimfärdig. Han skulle försöka fylla i ett papper där men tog verkligen lång tid så vi behövde inte fylla i allt, hon i receptionen frågade om han var sjuk och tyckte också det såg ut som vi hade tagit för många drinkar dagen innan..=)
Vi gick och lämnade väskorna på rummet sen ner till deras restaurang för att få i oss lite frukost. Nog den dyraste frukosten jag någonsin ätit.




Sen gick vi och la oss och sov en stund för att senare ut och forska lite om området vi bodde på. Hittade ett mysigt torg som vi satt oss på och käkade någon kebabmacka till middag.


Vårat rum =)

Amsterdam dag2 - Sensation wicked wonderland (lör 4juli)

Vakna upp helt utvilad på hotellet. Började dagen med att åka ut till flygplatsen för att köpa lite alkohol till kvällen och äta lite. Vi hittade ett mysigt ställe att käka frukost på efter lite sökande, fick bli en panini och en stor cappucino för att vakna till lite. För Alex blev det en stor kaffe och en hot sausage roll ( en friterad brödrulle med malen korv i ) Något som tydligen är vanligt i Holland. Smakade på den och varken jag eller Alex tyckte den var vidare god, eller hmm kan verkligen säga att den var skit äcklig. Men man ska väl våga prova nya saker när man är utomlands, tyvärr brukar jag vara väldigt feg med det.


Min goda frukost. Panini med mozzarela, tomat och pesto.

Efter vi var och åt gav vi oss iväg till Liquors of the world ( ett sorts systembolag )
Sen blev det iväg till hotellet igen för att göra oss ordning för kvällen.


Min "outfit" för kvällen =)


Fanns på vårat hotellrum när vi kom =)

Iår startade Sensation ett nytt koncept ( wicked wonderland )  plus att de hade 10års jubileum så de hade lyxat till det lite =)
Vi hade beställt paket istället för bara biljetter där det ingick hotell och bussresor. Om man åker iväg på sånt här tycker jag det är jätte bra med ett sånt här paket, kan man även träffa massa folk som ska på samma sak som än.

Vi träffade väldigt trevliga norrmän som vi satt och drack med utanför hotellet


Alex, Stian, Kristoffer, Anders, Ingrid och jag =)

Sen blev det buss till Arenan, jag råka ramla omkull på bussen på något konstigt sätt och fick en rejäl smäll på ryggraden så man inte kunde dansa något sen. Typiskt min klassiska otur att göra något sånt innan man ska in på Sensation.


Alex och jag utanför kön

Det var inte bara min rygg som blev otur denna dag. Jag och Alex hade lyckats bli rätt sjuk men vi försökte kämpa på så länge som möjligt under kvällen ändå.
Vi var inne en stund och var riktigt fränt att se faktiskt,  ljus och alla som var vitklädda gjorde det oförglömligt.
Men dans blev det inte, vi blev sämre och sämre och valde att gå och sitta ute och vänta på en buss.
Kändes inge bra att man missa nästan allt, men jag är inte dugg förvånad. Har varit otursförföljd rätt många år nu, tror alla jag känner kan hålla med om det.

Men kan verkligen säga att jag inte tror på karma alls. Jag och Alex är faktiskt rätt bra personer som försöker ställa upp för dem flesta och så. Vi brukar aldrig va med på alla festivaler är något som våra vänner är på för Alex sköter sitt jobb han har på helger och så.
När vi äntligen ska få göra något så ska vi bli sjuk. Visst bara meningen att vi ska vara hemma.
Sen kan man se bra saker hända hela tiden för människor som enbart tänker på sig själv. Så karma?

Men jag ska va glad att jag  fick se det iaf och det blir tillbaka nästa år också =)

Amsterdam dag1 - resan dit (fre 3juli)

En lång dag. Vi fick kliva upp redan klockan 4 på morgonen och packa det sista, sen var det bara att vandra ner till tågstationen. Kl6 gick vårat tåg till Arlanda.
När vi kom dit cheka vi in sen så gick vi och käka lite lunch. Käkade norsk fjordlax med massa ris och grönsaker på East and west.


Fick en väldigt stor laxbit. Ovanligt för restauranger, rekommenderar att äta där om man är på Arlanda.


Sedan gick vi och tog en öl med Anna och Letizia som också var på Arlanda för de skulle åka iväg till Cypern.


Jag, Letizia och Anna =)

Efter den ölen var det bara att skynda sig till planet. Tog två timmar ner till Amsterdam.
Första helgen där hade vi bokat ett hotell vid flygplatsen. Fanns inget att göra på det hotellet så första dagen kvällen blev det vara godis, pepsi och kortspel inne på hotellrummet..=)


Hotellet

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0