Många katters öden...Katthem

Igår var jag och Alex på katthemmet och kikat på katter och hur det funkar där. Är så otroligt många katter på det hemmet, förstår inte hur så många kan komma dit. Blir så jävla förbannad över hur folk kan totalt skita i sina djur och inte kunna ta ansvar.
Tror folk seriöst att katter inte har känslor eller att dem är nå jävla leksaker? Folk verkar skaffa katt för det är kul eller gulligt men sen kan de inte ta ansvar för dem ett dugg. Efter det blivit tråkigt eller att man hittat nå gulligare så kan man tydligen bara lämna bort katten.

Bara för det finns katthem kan man inte se det som en reservplats åt katten när man lessnat. Det finns begränsade platser där och dem som har hand om det får inte in några pengar direkt.
Som tur är finns det folk som driver sådana här organisationer från egen kassa, synd bara att folk utnyttjar det och lämnar sina katter där istället för att ta ansvar!


Vet ni hur många kattungar man såg där då? rätt många som kommer in med mammor. Har folk ens lämnat in, nej folk har lämnat kattmammor med deras ungar ute i en låda i diken, skog, is ja alla möjliga ställen.
Om man skaffar en honkatt som får va ute MÅSTE man väl räkna med att hon kan bli på smällen!!! När man ser alla katter i dem burarna där börjar man ju nästan grina, att så många bara i Östersund kan ha gjort så här på deras djur!

För ett tag sen var det någon som lämnat en låda med nyfödda kattungar mitt ute på isen mitt på vintern, hur fan kan folk få göra så?
Tycker Sverige ska införa större straff på alla som lämnar sina djur utan en trygghet! Här i Sverige är vi ju så duktiga på att införa flera års straff på någon som laddat ner något oskyldigt på nätet. Varför inte koncentrera oss på riktiga idioter, folk som gör att någon plågas vare sig det är djur eller människor!
Men det kanske är viktigare att Carola får mer pengar för sina skivor än att alla har det bra??

Sverige!! Inför hårdare straff mot riktiga idioter och spar fängelseplatsen som är till för piratgubbarna till dem istället!

 

 

Här är min lilla Ziina när hon var en liten missebäbis. För mig är det helt ofarbart att vissa människor kan lämna dem såna här söta krabater till ett plågsamt öde.

Visst kanske man inte kan ha kattungar alltid, men då ska man inte heller ha en honkatt som springer lös ute!

 

 


 

Till alla som tänkt skaffa katt, gå till katthemmet och kika. Kan verkligen förstå dem som inte vill ta vuxna katter utan vill ha en katt unge, men det kommer inte jätte små kattungar där också på bara några veckor.

 

Jag skulle aldrig själv ta en vuxen katt eller hund just nu även fast jag tycker dem verkligen förtjänar ett hem dem också.

Men när jag är i den här åldern och kommer skaffa barn inom ett par år så är det väldigt viktigt för mig att känna djuret sen den är liten så jag vet djurets erfarenhet till 100%, speciellt när dem kommer till barn och andra djur.

Skulle inte vara bra om man upptäckte att sitt djur inte funkar med barn så måste man lämna bort den igen, det kan dem omöjligt må bra utav.

 

Men när jag är gammal och mina barn flyttat hemifrån och huset känns helt tomt, då kommer jag att ta hand om jätte många katter som alla skiter i.

Kommer säkert bli en sån här crazycat lady haha :P


En stressad Madde

Är en tok stressad Madde just nu, vissa dagar är det svårt att hinna med bloggen. Har mycket i mitt liv just nu känns det som, träning, jobbsökning, plugg varje dag.

Min lärare var inte nöjd med ena uppgiften så jag måste gör om den, blir att jag inte kan börja med B kursen nu i veckan som jag skulle. Kommer inte få söka CSN pågrund av det, plus att mina CSN pengar som jag sökte om förut som skulle komma för några dagar sen är så försenad att det kan dröja en till månad.

Visst har vi ett bra system i Sverige som har Bidrag om man studerar? eller nej vänta nu, kallas det inte ett bra system om faktiskt pengarna kommer också?



Imorse vakna jag så stressad för allt att jag hade svårt att andas, var tvungen att gå ut ganska fort på en promenad för att få lite luft.
Förstår inte varför, borde varit jätte nöjd med tanke på hur mycket jag fixade igår med allt. Hade en jätte effektiv dag hela dagen igår med arbetsansökningar och allt, blev en kaffe paus bara när mamma och pappa kom och hälsa på en stund.

Idag ska jag och Alex iväg till katthemmet här i Östersund och kika lite, kommer nog bli mer upp stressad utav det då med tanke på hur arg jag bli på alla som inte kan ta hand om sina djur.
Alex mamma och syster hjälper till på katthemmet där, så man har ju fått höra hur vissa katter kommer in där.
Man blir verkligen lessen och förbannad när man hör vissa katters historia =/

Kommer nog blogga lite om katterna ikväll.

Nu har hösten kommit så nu måste man leta fram alla varma tröjor =)

Dagen outfit ;P

Med Jeans och klackstövlar kan man se snygg ut i allt ;)

Jag älskar varma myströjor =)


Träningstips Axlar

Axlar är en av de viktigaste kroppsdelen att träna tycker jag. Man får bra hållning utav det, finns inget finare än människor med bra hållning =)

Ska ge ut tre tips om hur man kan träna axlar så dem blir fina..

(Vill bara säga det redan nu att jag inte står riktigt som man ska på korten, armarna är inte som dem ska vara. Men jag kommer ge ut beskrivning hur man ska hålla, bilderna är mest på ett ungefär.
Har väldigt dålig kamera just nu och det tar ett tag innan kortet blir, så det var väldigt jobbigt att stå still med handlar en bra stund för att ett kort skulle bli. Så därför orka jag inte hålla armarna precis still hela tiden)




Tips 1



Stå så, fast rakare. Sedan dra upp så hantlarna möter varandra, sen tillbaka. Upprepa det några gånger.


Tips 2


Den här är den bästa och jobbigaste träningssättet på axlar tycker jag då.
Ha armarna rakt ner med hantlarna och dra sakta upp (som på bilden) och sen ner igen. För helt nybörjare kan man starta framför sig själv och sen dra upp (som på bilden), är lite lättare.



Tips 3



Börja som på bilden, dra upp en liten bit och sen tillbaka. En sak man ska tänka på här är att dra upp med axlarna och inte armarna. Tänk på vart du tar styrkan ifrån.


Jag själv upprepar allt 12 gånger 2 om jag kör alla sätt.


För dem som inte tycker att dem har råd att träna.
Man behöver inte ett dyrt gym kort för att komma igång med träning. Man behöver inte ens köpa tränings saker bl.a. hantlar hem.
Ett tips om man tränar axlar är att fylla upp två stycken petflaskor med vatten och köra med dem, det funkar utmärkt =)


Fynda partylinnen på marknader




Någon mer än jag som brukar ha svårt att hitta billiga partylinnen? Lätt att hitta vanliga tråkiga linnen för en hundring, men fort man vill ha något mer speciellt så blir det lätt några hundra.
En lösning. Gå på marknad, man hittar jätte många speciella billiga linnen där. Hittade ett partylinne på en marknad i helgen för 150kr, i en affär skulle något liknande gå på minst 300kr.



Mitt fynd för 150kr =)


Kändes som jag valde rätt färg, fanns blå och vitt också =)

En trevlig Söndag på loftet

Kom just hem från loftet, är sjukt mätt kan jag säga. Alex föräldrar bjöd med oss dit, vi hade det jätte trevligt. =)
Jag hade aldrig varit på loftet förut, men vilket underbart ställe det var.
Var buffé med förrätt, varmrätt och efterrätt, fanns jätte mycket att välja på. Vart jätte mätt efter förrätten bara =) Tyvärr orka jag nästan ingen efterrätt t.o.m. där fanns det massa saker att välja bland.
Kan rekommendera folk som bor i Östersund (eller kanske de som besöker Östersund) att gå på loftet att äta.





Hade jätte svårt att välja kläder, men ibland när man letar genom gamla kläder kan man hitta rätt mycket. Hade denna tröja och ett par jeans med stövlar utanpå =)
Han aldrig ta kort innan vi stack dit, så Alex tog på mig nu när jag är uppsvälld och mätt :P

Biljardkväll


Hade verkligen bestämt att det inte blir en ända droppe alkohol i helgen, rätt skönt faktiskt. Finns så mycket annat man kan göra än att dricka eller bara sitta hemma.
Jag och Alex tog oss iväg och spela biljard ikväll, skitskoj =) Vi spela tre gånger och utav dem vann jag åtminstone 1 gång =) Men sista omgången hade jag verkligen bra flyt, tog ner tre stycken i rad på ett väldigt snyggt sätt också, tänkte att jag skulle få ner en fjärde också. Kan säga att jag tog i en fjärde, men tyvärr var det åttan så Alex vann =/

Nu ska vi träna lite och sen middag, blir nog att lägga sig tidigt. Vi ska iväg på loftet och äta med Alex föräldrar imorgon, blir alkoholfritt för mig hela kvällen iaf =)
Tänkte vakna upp på måndag och känna mig pigg och nöjd, ska ju plugga som fan i veckan =)

Kameran har tyvärr blivit dålig =( Ska lämna in den någon dag..

 

Älsklingen vann en god middag av mig, ska lägga ut ett recept på världens godaste middag imorgon =)


Nya helgplaner

Inget blev som planerat i helgen, så nu måste jag sitta och hitta på nya helgplaner =)
Igår kväll skulle jag iväg och simma, när jag kom till badhuset/sporthallen så var det tydligen småbarnsdisko där. Blev att gå hem igen och glo på film och käka äppelpaj. Innan blev det lite träningspass också =)
Idag var det meningen att jag och Alex skulle åka ut till Hackås och hälsa på mina föräldrar, men pappa ringde imorse och tala om att mamma hade blivet sjuk så vi bestämde att ta det någon annan helg.

Så vad ska man göra idag? vi funderar på att gå och spela lite biljard och köra lite mer träningspass.
Imorgon ska vi iväg och käka middag med Alex föräldrar någonstans iaf.
Kanske blir fullt upp i helgen ändå, ska ju hinna med att söka massa jobb och förbereda för en till kurs på måndag.


Har räknat ut att jag gjort 12st styrkepass på 5dagar. Nej det är inte min träningsvecka schema, utan jag har verkligen varit så uttråkad så varför inte köra ett träningspass istället för att sitta vid datorn för mycket.

Har gått ner as mycket i vikt denna vecka trots massa paj ätning :P Men jag får igång min förbränning jätte mycket via styrketräning, så är jag noga när det gäller mat också. Nu har jag inte varit så noga med vad jag äter utan hur mycket jag äter, äter jämt as mycket när jag har perioder jag tränar hårdare.

 

Men vad skönt det är att vakna upp pigg på en lördagsmorgon och känna sig väldigt vältränad och snygg än att vakna upp och va bakis och för jävlig :P

 


 


Östersunds Style =)

Kom hem från marknaden nyss, blev en till dag där. Denna dag kom vi också hem med lite roliga saker, köpte tre sorters makrill, damsugarpåsar, leksak åt Ziina, salami (igen) så blev det en tröja till Alex och ett party linne åt mig. Vela jätte länge, var en svart klänning jag också ville ha. Men jag tänkte ändå beställa eller köpa en nyårsklänning så jag spar tills då, blir inte att vi gör något speciellt så ofta så man kan klä upp sig.

Ska lägga upp bilden på min nya party linne lite senare =)

 

Idag körde jag med Östersund style när vi gick ner på marknaden iaf :P

 


Mjukisar och en vaaaarm jacka =)


Tvätt tid kl7 =(

Jag är uppe redan nu, helt otroligt =)
Var tvungen att kliva upp kl7 imorse och tvätta, ville ha rena kläder inför helgen. Har inte planerat något än, men det kan ju dyka upp något oförväntat =) Planerna idag är iaf att tvätta och städa, sen dra ner till marknaden igen med Alex. På kvällen blir det simning, sen kommer man nog va helt slut. Men vad ska jag göra resten av helgen då? något förslag?

Vet att jag måste söka lite jobb i helgen, skulle ha sökt minst 30 jobb innan veckan är slut. Det är ett mål jag satt upp för mig själv, tycker det är bra att sätta upp olika slags mål t.ex. hur många jobb man ska ha sökt innan ett viss datum eller hur många träningspass man ska hinna med på en vecka.
Man tar tag i det mer då tycker jag =)

 

Har ju avslutat företagsekonomi A nu, fick VG på slutprovet. Jag är riktigt stolt eftersom jag inte lagt ner så jätte mycket energi på det heller =)

Synd att jag inte är bra på att skriva saker och fylla ut med miljoner onödiga ord bara för det ska bli flera sidor, vill skriva ner det viktigaste eftersom allt annat är ju egentligen bara skit. Men skolor funkar knäppt med det tycker jag, tycker det är bättre om man får till en bra sida än 4 helt kassa.

Men lär väl få G på hela kursen bara för det, men bara jag får godkänt så jag kan börja med B nån gång =)



Nu ska jag äta lite frukost och läsa lite bloggar.

Sesamgifflar

Jag lyckades baka lite bröd med hjälp av Alex =)

Recept


September marknaden

Kom nyss hem från september marknaden, var där med Alex och kika lite. Vi kom även hem med massa saker =)

Blir sugen på att skaffa två saker när jag går på en marknad, en bäbis och en hund ;P Ser faktiskt ganska mysigt ut när folk går omkring med en barnvagn och en vovve bredvid vagnen.
Fast nu när jag inte har barn så kan jag säga att jag hatar en del folk som går med barnvagn när det är mycket folk, dem har ingen respekt för andra.
Bara för man har en barnvagn betyder det inte att man har rätt att blockera hela vägen så folk inte kan gå förbi, vissa mammor verkar tro det. Flera gånger ett gäng med mammor stannar upp och pratar mitt bland folk massan, alla med varsin barnvagn. Slutar alltid med att alla får stanna upp och tränga sig runt, de stannar upp "trafiken" på folket som passerar genom ett område.


Mysigt med en marknad vid vattnet


Östersund kan vara fint ibland vid höst tid


Det bästa med Östersund är att man kan strunta totalt hur man ser ut. =) Folk bryr sig inte så mycket här, mjukisar är det vanligaste bland folk.
Går alltid osminkad här, förutom på krogen när lite brunkräm och mascara kommer på =)


Kavaj och stövlar funkar alltid till höst =)


Saker vi köpte på marknaden! =)

Torkad salami (vitlöks och chili) honung, tunnbröd, bakduk,
rivjärn och sicilleringsjärn


En bra frukost

Godmorgon.. eller nu kanske det är god eftermiddag =) Försökte kliva upp tidigt men det gick inte. Jag hatar väckarklockan, om väckarklockan ringer innan man själv vaknat betyder det att kroppen inte sovit klart ju. =)

Nu sitter jag och äter en bra frukost och läser lite bloggar, tipsa gärna om någon bra blogg.
Jag och Alex ska snart iväg till september marknaden som öppnar idag.



Jag är verkligen jätte dålig på att äta bra frukost, har nästan ingen aptit på morgonen. Men man märker skillnad om man ätit bra på morgonen eller dåligt tycker jag, det är ju ändå frukosten vi ska leva på under dagen.
Det ända som saknades var apelsinjuice, men tog tranbärs juice istället =)


Lite för mycke kaffe

Fått i mig för mycket kaffe idag tror ja, är fortfarande helt skakis :P
Drack nån kaffe till frukost, testade att brygga vanlig kaffe i espresso maskinen för första gången.

Under dagen fick man besök av Letizia, vi satt och åt äppelpaj och drack massa espresson. Efter hon hade dragit hem blev det att gå och besöka Elin, blev mer espresso där :)
Kom hem för ett tag sen och var tvungen att träna bort lite överskotts energi :P

Man känner verkligen va starkt kaffe är, helt sjukt!

Nu blir det att leta katten ute ( hon har rymt igen ) sen käka middag =)


Vägen till mannens hjärta går INTE via magen ;)

Att mitt och Alex förhållande äns existerar är ett stort bevis på att alla äldre kvinnor i min släkt har haft fel.
Man fick alltid höra förut av de äldre " Vägen till mannens hjärta går via magen" tror t.o.m mamma har dragit den nån gång =)

Kan avslöja första middagen jag bjöd Alex på när vi dejta. Tonfisk! och då menar jag bara tonfisk. Tonfisk på burk med en gaffel till. =) något ja får höra rätt ofta från min karl, men men :P
Ja att han bestämde sig för att ville ha något seriöst med mig var ju helt otroligt. Något med mig måste ju ha charmat han iaf ;)

Man kan säga att han har inte skaffat en brud som kan laga mat till han när han kommer hem från jobbet iaf.
Jag är verkligen skitdålig i köket, när jag försöker bränner jag nästan allt.
Många  gånger slår jag på fel platta också och går undan, sen blir jag förbannad på maten att det går så segt för den.

Nu är Alex nöjd bara jag inte går in i köket =)


När vi kommer till bakning då? Ni som följde min gamla blogg kanske vet vad jag menar =)

Letade upp min muffinsbild på gamla bloggen, ska dra förklaringen här också.
Bakade muffins en dag och blanda ihop tsk med msk när jag höll på med bakpulver, ja egentligen behövs kanske inte någon bild för att ni ska förstå hur resultatet blev.

 

Vilken kvinna jag är ;P

 


En sak Alex sa för några dagar sen "Du är inte som andra tjejer, de dem tycker är äckligt älskar du"

Det tyckte han eftersom något jag verkligen älskar är Pölsa och blodpudding. Visst är det inte så nyttigt men jag älskar det verkligen. =) Åt ju inte kött på 5år förut, det ända jag saknade då var pölsa.

Igår kväll tog vi ett tredje styrkepass också, sen blev det pölsa till middag och paj till efterrätt. Vi tyckte att vi förtjänade lite efterätt med tanke på att 6 styrkepass på 2dagar =)

 

 


Skaffat Bloglovin =)



Har äntligen skaffat bloglovin nu.. Kicka här och följ mig =)

Säg till om det inte funkar som det ska, kunde inte förstå så mycket när jag fixa allt. (jag är rätt kass när det kommer till koder och allt sånt där) :p


Har nyss haft ett till träningspass med älsklingen. =) Vi har blivet väldigt seriös när det kommer till träning, dock lite för många pass varje dag. Räcker ju med en, men har man inget att göra på dagarna kan man lika gärna sätta igång och träna =) Man känner ju själv när kroppen säger ifrån att man tränar för mycket!

Har lovat att he upp massa träningstips, men måste ha en person som står ut med att ta lite kort. Så ni får stå ut lite till

Nu håller Alex på med Äppelpaj, ska nog gå och hjälpa honom


tror yttrandefrihetslagen är rätt mycke missförstådd

Nu har man haft sin lilla vanliga morgon rutin igen.
Jag och Alex gick och köpte frukost på affären, sen gick vi hem och körde ett styrkepass tillsammans. Efter passet blev det frukost till våra bästa år =)
Resten av dagen blir det jobb sök, bakning (bröd och äppelpaj)

Mår lite bättre idag, träna bort alla mina aggressioner :P Blev faktiskt tre styrkepass igår kväll för mig. Rätt härligt att träna när man är på dåligt humör ändå.



Jag har haft denna blogg nu i lite mindre än 3månader. Jag bloggar gärna om vardags saker i mitt liv, men helt plötsligt tror folk att dem vet något om mitt liv och kan säga vad som är korkat och smart av alla beslut jag tar.
Hur kan man avgöra det genom tre månaders blogg? Bara för jag skriver om vardags saker så betyder det inte att jag tar upp precis allt.
De mesta privata i mitt liv skulle jag aldrig ta upp på min blogg.

Blogga om igår att jag inte kan få tag på jobb, sen kom det fram till att jag haft ett jobb jag sluta med.
Jaha? jag är 22 år. Självklart har jag haft jobb!
Men jag har alltid haft samma slags jobb, 7 olika säljjobb faktiskt.
Jag anser att denna ålder ska man passa på att testa olika sorters arbete och inte stanna på första jobbet resten av livet.
Jag är en person som vill utvecklas hela tiden, vill nå närmare mina mål. Om jag skulle stanna på ett och samma jobb hela tiden kommer jag inte ett dugg närmare dit jag vill och jag utvecklas aldrig.
Finns folk som aldrig chansar för det dem vill och stanna för en trygghet på första jobbet efter gymnasiet ända tills deras pension.
Hur mycket har de utvecklas i sitt liv? Oftast brukar dem sluta bitter bara!!!

Fick en kommentar att det va korkad att sluta ett jobb för en chansning till en utbildning!
Nej det var inte korkat.. Det var smart, för även som arbetslös just nu är jag ett steg närmare dit jag vill! Har fixat massa kurser som inte ingår i utbildningen men som jag ändå vill ha för mina planer i mitt liv!

Så jag förstår inte att folk kan avgöra vad som är korkat/smart i mitt liv när jag ändas gett ut 3månaders av mitt liv och då är det inte ens det mest personliga!

 

 


 

En annan ska jag tänkt på när det gället blogg. Folk verkar tycka det är helt okej att säga precis vad man vill till en person bara för den har valt att skaffa blogg!

Har gått in på rätt många bloggar, både kändis bloggar och jätte små bloggar. Alla verkar få skit kommentarer om man bloggar om något någon annan inte står för. Men varför gör folk det inte lätt så och bara skiter i att läsa dens blogg, varför ska man försöka ändra?

Skulle ju vara skit tråkigt om alla blogga om samma sak och tyckte samma saker, roliga med blogg är att det finns så många olika.

 

Fick en fråga förut varför jag skaffa blogg om jag inte vill ha folk som har emot mig hela tiden? Haha när jag fick det börja jag alvarligt talat fundera rätt mycke om den här blogg världen. Har folk missförstått blogg?

För mig är blogg något för att skriva av sig tankar och funderingar och även som en dagbok. Jag skaffa blogg för att dem som vill kan följa med mitt liv när det kommer till arbete och studier. Skaffa inte blogg för att få höra massa skit iaf. Sen kan jag även meddela att kommentars fält ingår i blogg.se.

Tycker folk som går in och skriver skit till personer ute i bloggvärlden och sen tycker dem har rätt till det bara för dem skriver till en bloggare är rätt tragisk. De flesta sådana personer går in anonymt och kan bara mata på skit till en.  Folk med blogg är vanliga personer också!

 

När man går in på kändisbloggar som Blondinbella och Kenza får man ju läsa rätt mycket skit bland deras kommentarer, vad är det för slags människor som går i i folk blogg och matar på skit till en person dem inte ens känner? Folk som aldrig har fått någon bra uppfostran kanske?

 

Alvarligt! Bloggvärlden har börjat blivet rätt sjuk. Sen tror jag folk missförstått yttrandefrihetslagen rätt hårt faktiskt!

(så, blev lite tankar och åsikter idag också! =) )


Sitter ensam hemma och mår dåligt!

Blivet dåligt med bloggande idag, anledning är att jag inte har orkat sitta vid en dator idag.
Mått dåligt hela dagen plus massa sambo tjafs med Alex.
Ville inte kliva upp förens 3 idag trots att jag vaknade 8. Efter 3 tiden kom mamma förbi så då fick jag kliva upp och fixa kaffe.
Sen blev det en sväng till Denice och nu sitter jag själv hemma.
Jag verkligen hatar att vara själv efter man bråkat med någon, brukar gripas av någon sorts panik.
Men som tur har man youtube så man kan hitta lite låtar man blir glad utav och träna till det =)

Igår mådde jag inte heller så bra, fast det var ju för att man drack lite i lördags. Mer mot kvällen där när man började må bättre så blev det en väldigt god söndags middag och film.




Såg inte så gott ut på bilden men det var gott iaf :P


Blev Alex som fick bestämma efterrätt:P dock blev det bara någon
bit för mig. Tycker inte om sådan choklad egentligen.


 

Just nu vill jag bara smita från denna stad och lämna precis allt. Jag tror inte det finns något eller någon som kan göra en 100 % lyckig om man bor i en stad man hatar över allt annat, en stad man verkligen inte kan trivas i.
Förstår inte hur jag skulle lyckas kunna trivas här.  Det är faktiskt omöjligt att få tag på jobb i denna stad, inte möjlighet till bra skolor (utbildningar man faktiskt vill gå)
Inga dans kurs som jag vill gå. Hmm visst det något mer viktigt?

Utbildning och jobb är ALLT i det här samhället vi lever i. Kärlek och vänskap måste komma sist om man ska ha chans att överleva i detta samhälle..


Födelsedags firande igår kväll

Igår kväll firade vi Cissi. =)
Kom lite folk efter vi hade ätit smörgås tårta. Blev öl och massa snack =)

Tyvärr får man lida idag =/ som tur har jag treo citrus ;)

Lite bakis tips från mig

  • Treo
  • Läsk ( måste alltid få in mig socker dagen efter ja )
  • Fett ( bacon brukar va bra har jag läst )
  • Vitaminer!!!
Blev inte så mycke bilder från igår, men lite =)





Efterrätt som Elin hade bakat, jätte god =)


Andreas och Elin när vi satt och fika


Jag och Cissi mot slutet utav kvällen

Cissi fyller 32 =)

Cissi fyller 32 =) Jag, Elin, Cissi och Andreas åt lite smörgås tårta och västa goda efterrätten nyss och ett glas vin till. Nu ska vi träffa mer folk och fira henne hela kvällen =)


Har inte haft denna t-shirt någe än, så ikväll fick det bli =)


Bilder från ikväll blire senare eller imorgon =)

Länge sen jag sov så här bra

Länge sen jag sov så här avslappnat. Brukar alltid vara rätt spänd och sova dåligt, brukar alltid ligga och tänka i sömnen saker jag bör göra.
Igår avsluta jag min ekonomi kurs så nu har man ingen skola man stressa upp sig för. Passa på att städa igår också lite, tänkte att jag skulle gå och lägga mig utan att behöva tänka på saker jag bör göra i helgen.
Var ju iväg och simma igår också, sen hemma fick jag ryggmassage av älsklingen. Så avslappnad jag var igår kväll har jag nästan aldrig varit, bädda ner oss i soffan för att se på film men jag somna direkt.

Det som var lite synd var att vi hade täcket ute i soffan på vardagsrummet och Alex somna på den, blev för mig att gå och lägga mig i sängen och ha ett tunt lakan som tänkte. Vakna kl7 imorse och tok frös, måste nästan försöka ta täcket av Alex och försöka somna igen.


Synd att man inte alltid kan sova så här bra. Snart början jag med företagsekonomi B, sen måste jag verkligen ha ett extra jobb. Man blir stressad om man inte hittar ett jobb faktiskt.

Jag har känt att jag är för stressad, är hela tiden spänd.
Klarar inte av att sitta still, då börjar jag bita på naglar eller skakar på benen typ. Har själv kommit på att jag alltid sitter och blandar en kortlek när vi ser på film, ibland utan att jag tänker på det.
Det är verkligen inte bra för kroppen att sitta och stressa så här.


En fredag kväll med Elin

Idag har jag umgåtts med Elin lite. Gick till henne i eftermiddags, vi drack lite espresso och prata lite. Efter vi suttit där ett tag gick vi iväg och simma på östbergsskolan. Vi var där rätt sent så vi fick bassängen för oss själva, sen blev det bastu =)
Sen blev det att vi drog hem till mig och drack te, gjorde te i espressomaskinen för första gången =)

Nu har Alex kommit hem. Tänkte ta en varmdusch, sätta på mig en av hans tröjor (Pojkväns tröjor är ett måste på hemmakvällar) sen blir det att fixa en god middag med honom och kika på en film =)

 

Elin får ju till espresso tusen gånger bättre än vad jag gör =)


Svenskar och Piller

Vi har ont i huvudet (ta pillar)
Vi har muskel/led värk (ta piller)
Vi känner oss hängig (ta piller)
Vi mår dåligt, psykiska problem (ta piller)

Ja denna lista kan gå väldigt långt.

Varför tror vi att Alvedon och andra värktabletter kan bota precis allt, varför tar vi det åt precis allt egentligen?
JO jag vet, vi är uppväxt med det.. Vi är uppväxt att veta att Alvedon botar oss så därför käkar vi det så ofta!

Testade en spikmatta här om dagen. Visst kan jag säga att mitt ryggproblem inte gick bort.
Men då har jag testat den en gång också och värktabletter har jag ätit många många gånger, de har ju direkt inte blivit bättre utav det.
Så jag tänker verkligen prova spikmatta flera gånger faktiskt. För om man kan hitta något annat än piller så tycker ja det är jätte bra.

Jag kan verkligen inte förstå det här folket som klagat på spikmattor, visst kanske det inte funkat för dem. Men då kan dem proppa i sig massa kemiska saker och låta dem andra testa sig fram.

De som tycker spikmattor är någon "lur" sak som inte funkar, men vad är inte värktabletter då? Min erfarenhet är att värktabletter inte botar även fast det står på deras lilla förpackning att det faktiskt gör.

Samma sak kan jag säga om fastan. Ni som följt min blogg kanske förstår vad jag menar.
Där hitta jag en sak som kunde bota vissa saker, jag slappa att ta massa tabletter. Men folk kan verkligen inte förstå det.
Folk tycker piller är det bästa.

 


Men det jag vill säga.
Både spikmattor och fasta är inte något man är uppväxt med, folk har svårt att ta in nya saker faktiskt.
Piller är man uppväxt med så därför är det okej att ta piller mot minsta lilla problem.
När ska folk våga testa andra saker? testa något dem aldrig hört talas om? eller ska bara folk gå efter "mamma säger" hela sitt liv?
Själv vill jag resa världen runt och lära mig massa saker från olika kulturer och religioner, känner att jag vill lära mig själv och att inte ha något i hjärnan som man hörde från man var liten =)


Jag har lyckats bättre än Anna Anka!


Tänkte på hennes uttalande på Svenska Hollywoodfruar och pressen.
Om en kvinna måste sköta hemmet, sköta barnen plus var dunder snygg fort mannen kommer hem från jobbet (dessutom sköta sitt eget jobb om man inte har en man som är svinrik) för att bli respekterad, har hon verkligen dragit en vinstlott när det gäller män då?
Det hon sa om att det är kvinnans fel att mannen är otrogen om hon går runt med mjukisar och inte fixar sitt utseende och ger han sex när han vill, var det värsta jag hört.
Om en man är otrogen för att man inte hinner fixa sitt utseende varje dag, är det verkligen en karl man verkligen vill ha då?

Enligt mig har man fixat en bra karl om man blir älskad och respekterad för den man är, att han ser det fina bakom sminket.




Jag osminkad, mjukis kläder, ÄLSKAD och respekterad

Tror inte att Anna kan säga samma sak. Som hon själv uttalar sig verkar det inte som hon kan stiga upp på morgonen och känna precis så, hon verkar vara tvungen att skynda sig att dra på sig massa smink innan hennes man vaknar för att kunna säga att hon är älskad.



Vem tror ni är lyckligaste egentligen? =)

Hon har lyckats blivet rikare och bor i en drömvilla, men vem vill det egentligen om den karl man delar de liv med kommer lämna en så fort man inte orkar med en timmas sminkning varje dag?

Tycker hon bara har dragit en nit lott när det gäller hennes man, dessutom ser han inte ett dugg bra ut

Alvarligt... Jag har lyckats bättre än Anna Anka! =)


Dock vet jag inte nu om Anna har varit seriös med hennes uttalanden eller om hon bara säger massa skit för att hon och TV3 ska tjäna pengar.
Folk dras ju till de som irriterar dem mest.




En sväng i Hackås


Idag har åkt och hälsat på mina föräldrar ute i Hackås överdagen.
Otroligt länge sen jag var där, kom på att det var snö sist jag var där. Problemet har mest varit bussar, svin dyrt och dåliga busstider.
Tog lite kort på dammen dem har



Dem har lätt Hackås snyggaste trädgård


Tvungen att ta kort på deras katter också =)


Bella 16 =) har växt upp med denna mysiga katt


Flying-Sport 9 =) Henne har man bott lite med. Vet ni någon katt me
coolare namn? =) dock kallas hon Flajsan ;)



Allt dåligt man gjort kan ändå ha lett till allt bra idag =)

Tänk om man kunde spola tillbaka tiden, vad många saker jag hade vela gjort annorlunda.
Jag önskar att jag hade varit en pluggnörd i gymnasiet istället för en liten party prinsessa :P Så mycket jag måste ta igen nu istället.
Fast egentligen så kan jag inte ångra det, om jag hade varit annorlunda då hade jag nog varit annorlunda idag också.
Att jag va en viss person för några år sen har ju ändå gjort att jag är den person jag är idag.
Allt jag har gjort förut har ju lett dit jag är idag, alla personer jag lärde känna har ju också gjort en inverkan.

Om jag hade levt mitt liv på minsta lilla annorlunda sätt hade det kunna lett till att jag inte sitter här med en underbar katt och pojkvän.
Så egentligen ska man aldrig ångra något, för allt man gjort har ju lett till det liv man lever och den person man faktiskt är =)

Så.. Allt dåligt man gjort kan ändå ha lett till allt bra idag =)


Nu kan vi dricka espresso hemma igen

Nu har vi fixat vår espresso maskin =) Den börja låta jätte läskigt förut, lät som den skulle sprängas. Vågade inte använda den på ett tag, men tillslut körde Alex genom den med massa vatten.
Nu funkar den bra =)



En måndagskväll med vänner och sol =)

Vilket underbart väder vi har för att vara mitten av september. Igår vid 5tiden gick vi ut och spendera lite tid i solen, blev in mot staden. Vi träffade lite vänner och satt oss ner vid vinterbadet.

'

Denice, någon, Jonas, Folke och Henke

 

Jonas, Folke, Henke och P


Tyvärr gick solen ner tidigt bakom Frösöberget så vi gick hem till Denice och satt och kolla på hennes söta kattungar..=)

Liten Hona =)

En till liten hona

En söt hane som jag blev värsta kär i..=) hade så lust att ta denna

kattunge, fast vill ju egentligen inte ha en hankatt


days of our lives

Min vanliga måndag morgon. Kikar på ett eller två avsnitt av Våra bästa år (days of our lives) och käkar frukost.
Sen blir det att kika genom mail om en arbetsgivare har haft tid att svarat på en ansökan, som vanligt har man 0nya i inkorgen.
Man bli less och går in på Ams för att kolla om ännu ett jobb har kommit in så man kan skicka en ny ansökan.

Nu tänkte jag göra ordning en Espresso och börja planera livet lite.
Planera dagen, planera veckan, planera halvåret med studier. Så det viktigaste, planera hur jag gör efter nyår.
Ska ju börja med en utbildning i januari som är ett halvår på distans.
Jag vill flytta redan efter nyår till någon stad där jag inte känner någon, så det blir lättare att bara satsa på studier ett tag. Alex vill vänta till våren, visst kan det vara skönt att vara färdigutbildad innan man flyttar men ändå.





Alla som känner mig vet att jag är helt tokig i serien Våra bästa år =)
Tycker den är så himla skön att kolla på, de har lyckats att blanda ihop vardags händelser med overkliga saker på ett bra sätt.
Verkligen mycket drama i serien, händer något hela tiden.
Det som är lite skönt också är att man kan känna igen sig i vissas problem där. Kollade på serien på sommarloven när man gick i skolan, då gick även mina favoritkaraktärer i skolan också och hade oftast samma problem som man själv hade.
Nu när man har växt upp har dem det också, så man har fortfarande samma problem som just dem hela tiden.
Förra året när jag blev gravid och fick beslutångest om jag skulle ta bort det eller inte, så blev även en av dem gravid och fick samma tankar.
Jag tog bort dem och fick ångest, så blev det för henne efter också. Kände igen mig så himla mycket i denna karaktär så det va lite läskigt.
Ända sen jag börja kolla på serien har jag alltid tyckt att jag varit lite smålik henne på sättet, skulle lätt kunnat ha passat i den rollen..=)

 

 

Skulle ju vara en dröm att få vara med i en liknade serie, verkligen ett dröm yrke..=)

Söndags Mys med egen gjord Pizza =)

Idag har vi gjort egen pizza. Vi hade svårt att bestämma vad vi skulle ha på, så vi gjorde tre olika delar.

Pizza del1
Kyckling
Bananer
Nötter
Curry



Pizza del2
Mozzerella
Pesto
Salami
Färska tomater


Pizza del3

Skinka
Champinjoner
Bacon


Vi käkade Pizza1 till middag ikväll och kikade på Princess Protection Program, ibland kan jag verkligen lyckas att få Alex att kika på såna filmer med mig =)
Sen blev det en Mjölkdrink till efterrätt( en alkoholfri såklart )

Del3, Del2, Del1

Ännu en Lördag som flyget förbi

Vad jag bloggar lite på helger har jag märkt, ska försöka få in lite mer inlägg.
Igår var jag och Alex iväg till hans syster och drack lite kaffe, sen blev det en sväng till Hatte. När vi kom hem tog vi en varsin öl och spelade poker (Texas). Alex vann (fast jag skyller såklart på att jag inte spelade seriöst) :P
Senare på kvällen drog vi in till stan och träffa Anna och Letizia.

Efter igår kom vi fram till två saker.
Vi ska börja planera saker bättre, utekvällar samt hemmakvällar.
Sen vad vi känner för personer egentligen (såklart gäller inte detta alla) Men många beter sig väldigt illa.


Glömde såklart kameran igår, har blivet väldigt dålig på att ta kort på sista tiden till bloggen. Förut hade jag alltid ett kort till varje inlägg, men nu blir det sällan.
En sak det kommer bli ändring på, mer kort!

Fast det är typiskt att det tar nästan en kvart att få in en bild till blogg.se från min kamera. =/


Kanske en Formel1 kategori i bloggen 2010

Jag är så jävla avundsjuk nu. Pappa är nere i Italien över helgen och kikar på Formel 1, skulle också vilja vara där.

Jag och pappa hade planerat förut att åka och kika på det någonstans, men det har aldrig blivit av. Vill ta mig iväg något, fast nu är det lite synd att mina favoritförare slutar Formel 1. Kimi Räikkönen kör sitt sista år nu och ska börja med rally senare, tror det blir jätte bra för han för ja tycker hans kör sätt passar med in där.
Men jag skulle ju vilja hinna se han på en formel 1 bana också, vilket ja inte kommer hinna nu =(

Funderar till nästa år att skapa en Formel 1 kategori i min blogg, vad sägs om det? =)


Finns ingen bättre =)

Kommer bli fet om jag fortsätter att vara arbetlös

kanske inte riktigt då..=) men ändå...

Man blir verkligen rastlös och försöker hitta på något varje dag. Blir så att man går omkring och hälsar på vänner, då blir man nästan alltid bjuden på fika också..=)
Var och hälsa på Denice idag, satt och fika och skvallra lite =)
Denna vecka har jag fått i mig en hel del fika, så ska Alex baka olika äppelkakor nu i helgen också. Vi fick rätt mycke äpplen från mamma och pappas äppelträd, och något må man ju göra med dem..

Som tur hinner jag träna väldigt mycket på dagarna också. Så det blir väl plus minus noll eller vad man ska säga :P
Fast jag skulle bara ha tränat så kanske jag skulle få min drömkropp ;)
Har tyvärr inte hunnit med att träna idag men ska iaf väg och simma snart, så tar jag två styrkepass imorgon istället.

Har ju tre olika pass jag följer.
En som man tränar Axlar, tricep och mage
En som man tränar Bröstmuskler och ben
En som man tränar Bicep, rygg och rumpa

Så jag försöker hinna med en per dag så jag går genom alla minst två gånger per vecka. Så tar man en vilo dag..=)

Nu ska jag sticka iväg och simma, får se om jag får tid att blogga lite mer ikväll..

Bästa med att vara arbetslös att man får bestämma sina dagar själv!

Jag kan ha alla mina veckodagar som jag själv vill, behöver inte ha koll på om det är tis eller en lör..Alla dagar går ut på samma sak, plugga och leta upp mail adresser till olika företag där jag vill jobba..
Fast jag kan erkänna att jag saknar att ha lite mer rutin, att jag får känna att nu har jag helg och nu får jag vila.
Behöver inte just vara lör och sön utan det kan lika gärna vara tis och ons. Bara att man känner att nu har jag rätt att koppla bort allt och bara vila.
Även fast jag brukar kunna ta någon "helg" dag när jag vill nu, när jag känner för det så blir det inte "okej" för andra.
Vissa människor tycker vissa saker är bara "okej" på helger (från fredag kväll tills sön) Men det är egentligen bara folk med typiska kontorstider( mån - fre 8-17 ) som har helg fre kväll till sön..
Flesta yngre folk jobbar oftast i affärer och sånt, de har helt andra helgdagar.. Så saker som är "okej" att göra vissa dagar är helt olika för alla personer.

Jag satt och diskutera det här med en vän för några dagar sen, vi diskutera folk som tycker det är konstigt att man dricker vin på en veckodag. Samtidigt kan dem här personerna sitta och supa sig helt okontrollerad på helger. Men det är tydligen okej just för att det är helg.
Jag tycker inte dagar spelar någon roll utan just hur man hanterar alkoholen, jag tycker dem som kan dricka nått glas på veckan om knappt blir berusad sköter alkohol mycke bättre än dem vinglar fram på krogen på en helg. =)


Men jag tycker det kan va härligt ibland att få bestämma när jag vill göra saker, att man gör saker när man känner för det istället för att dagar ska styra.

Igår så tog jag och Alex våran fredagsmyskväll en dag före, såg på lite filmer och åt lite godis. Så tar jag min plugg torsdag idag istället..=) skönt att kunna byta sådär..
Men fredags simningen blir ikväll iaf, så måste jag göra lite ärenden på stan idag också..=)


Saker som försvinner efter en städning

Så har nästan hela dagen gått då, ingen vila har jag hunnit med. Hela dagen har gått åt att leta ett legg och den är ännu inte hittad.
Förstår inte hur jag lyckas städa bort saker hela tiden. I måndags gick jag omkring med legget i lägenheten, sen tis och ons har vi storstädat. Så den måste ha försvunnit i städningen, allt försvinner då.
När vi har små tjorvigt hemma kan jag hitta allt, för jag brukar minnas vart jag lagt allt efter jag använt saker. Men när man städar så kommer jag verkligen inte ihåg vad för smart ställe jag hitta åt legget eller andra saker.

Nu har vi tydligen lyckats städa bort ett par nycklar och mitt legg, säkert andra saker också.

Nu tänker jag låta det va en stund, saker kommer alltid fram när man inte letar efter det.


En liten sovmorgon

Godmorgon..
Blev så att jag inte kunde sova ändå, tror jag låg och vänta på Alex och det var därför jag hade svårt att sova.
Så när han kom hem satt vi och spela kort hela natten.
Blev så sent man gick och la sig så man tog sig ju en sovmorgon, fast halv11 är ju inte så farligt. =)

Tänkte ju ha en pluggdag idag, men jag tror ja kör en pluggkväll och en pluggdag imorgon.
Idag kände ja bara för att ta det rätt lugnt och kika på lite filmer och äta popcorn..=) Har ju redan gjort så himla mycket på denna kurs så jag kan nog ta de lite långsamt..

Nu tigger Ziina massa uppmärksamhet så nu måste jag lämna datorn lite..=)

Jag och Anna vinkärringar?

kanske inte då..=) Men hur underbart är det inte när man är själv i lägenheten och få bjuda en tjejkompis hem över ett glas vin och med massa tjejsnack..=)

Ja Anna var ju här, blev massa snack, lite vin och koll på lite djur. Hon hade med sig sin lilla vovve, Ziina (min katt) är inte van små hundar tror jag. De hade lite svårt för varandra men efter ett tag slappna dem av..=)



Anna lilla vovve Nikki =) världens sötaste hund..=)


 

 

Nu sitter jag och är rätt uttråkad.
Jag och Alex har varit upp i varandra hur mycke som helst nu på sista tiden eftersom båda är arbetslös.
Ikväll skulle han iväg till sina föräldrar och jag skulle få besök av Anna, tänkte att det skulle bli skönt att vi gör något på varsitt håll för en gångskull.
Men Anna drog för ca två timmar sen och nu är jag hur uttråkad som helst, klarar inte av att va själv tror jag.
Nu vill ja bara att Alex är här...

När vi är hemma är vi inte alltid med varandra, jag sitter oftast vid datorn och han sitter och spelar tv spel. Men jag känner verkligen av att han inte är här, saknar att titta åt vänster och se han sitta där typ...hehe rätt konstigt att man kan bli så "beroende" av en person.
Men som tur har jag min lilla Ziina iaf..=) (dock är hon bara tråkig och sover just nu)

Tror jag inte orkar sitta och vänta tills älsklingen kommer hem så blir nog att gå och sova snart, ska sitta och studera hela dagen imorgon så det kan nog va bra med flera timmars sömn innan..

gonatt..=)


Jag är glad för jag vet att allt kommer flyta på nu..=)

Nu känner jag mig lycklig =) Saker verkar flyta på ändå för mig..

Eftersom lärcentrum tjorvade så mycket så han jag inte ansöka om utbildningen som jag tänkte gå som startar i oktober, vart rätt less. Tog och maila skolan och det visa sig att dem börjar samma utbildning i januari igen, trodde jag skulle behöva vänta ett helt år men jag kan gå då istället..=)
Började om min ekonomiutbildning i måndags också..

Har hunnit med och träffat massa vänner den senaste tiden också.. Så jag känner mig allmänt nöjd just nu över mitt liv förutom ekonomin då. Brukar oftast va det när man börjar må dåligt..

Men  när jag blir klar med utbildningen som jag börjar med nästa år och sen flyttar från Östersund. Då borde allt rulla på bättre, då jävlar ska jag ha ett bra jobb =)
Nu tror jag på mig själv faktiskt, nu har jag fått tillbaka mitt självförtroende..





Nu ska jag göra klart middagen, blir ris och ört kyckling..=)
Sen kommer Anna hit med sin lilla vovve..=) Blir roligt..



Tränings myter är inte alltid myter!

Har sagt det flera gånger och det är värt att sägas igen..

Inom träning så är vi alla olika och det finns inget rätt och fel hur man tränar sina kroppar!

Alla har olika mål med träning, alla har olika sorters kroppar, alla har olika bakgrund med träning.

Var in på blondinbellas blogg. Hon har ju börjat med olika träningsmyter på tisdagar. Den igår störde mig lite faktiskt, visst har hon en poäng som stämmer med den men att kalla det myt är helt fel eftersom det funkar för många personer.
Myten var att vi inte kan påverka hur vi ser ut efter träning, korta/långa muskler. Hon mena att man är född att se ut olika efter träning, att våra muskler är skapta på ett visst sätt.. Visst är det så.. MEN.. Vi kan faktiskt hitta sätt som kan forma muskler lite mer som vi vill se ut.
Enligt henne (eller det är en tränare som skriver det och inte direkt bella då)
Men ska vi tjejer våga ta mer vikter och inte va rädd att musklerna blir förstora. För det är ändå ingen idé att träna på annorlunda sätt som att ta mindre vikter flera gånger..
Men nu kan inte jag säga hur det funkar för precis alla.. men många kan styra hur man vill se ut genom olika vikter och hur många gånger man kör.. Så en myt. Nej, nej!!!

Jag har varit rätt bra på att ändra hur jag vill ha min kropp, för jag har lärt mig vad som funkar på mig och olika sätt jag ska träna för olika resultat.. Ingen tränare kan säga det till en utan man MÅSTE testa sig fram..

Jag har testat rätt många olika saker, och ett tag ville ja byta kropp stil som en annan går till frisören för att dem är less på frisyren..
Så olika sätt jag tränar så olika resultat.. Så tjejer, Lyssna inte på de som säger att ni ska göra på ett visst sätt om ni bli onöjd över resultatet.. Byt bara träning sätt! för man ska inte behöva tänka att det är ingen idé för jag är född att se ut på ett visst sätt... Hitta ett annan tränings sätt så kan man faktiskt göra skillnad..=)


Jag kan säga direkt att enligt denna tränares tips funkar inte för mig..
Jag bli inte nöjd över resultatet om jag går och tar extra vikter på ett gym. Jag kör själv ett program som är gjort av Nancy Kennedy och Bobby Strom. De har tränat upp många hollywoods kändisar inför filmer.
Där handlar det inte om att ta extra vikter utan att använda sin egen kroppsvikt..
Men det är en sak som funkar för mig och funkar inte för precis alla..

Så alla som skriver olika träningsmyter, de kanske är bara för det inte funkar för dem själv. Men det kan fortfarande funka för andra..
Alla måste lära sig att testa sig fram och hitta sitt eget sätt när det kommer till träning..=)

Jag kommer senare lägga ut lite olika träningsätt från dem jag kör efter för de som vill testa..


Matlagning med Letizia

Nu sitter man och dricker te ( te som i te )
Har varit ut och gått i spöregnet så nu måste man försöka få upp lite värme.

Var hos Letizia upp i Valla, var duktig och gick dit och hem =) Vi lagade mat och satt och skvallra lite. Sen efter maten blev det kaffe och massa kakor..Så nu är man proppmätt..=)



Kyckling, bacon gryta


Kakor och godis till efterrätt ;)


En sak jag märkt lite, ju mer folk stör sig på mig och de jag gör, ju mer läsare får jag.
Tycker folk är lite knepiga egentligen, folk vill störas på något sätt. Folk vill läsa det som stör än. Undra varför egentligen? Varför går man in huvud taget på en persons blogg om man ska sitta och störas? lite lite konstigt eller hur? =)
Men men jag får läsare så, då kan jag sätta in reklam och tjäna lite pengar tillslut. Så ju mer jag får folk att störas ju mer tjänar jag på det.. Så ni som inte kan sluta störa er på mig och måste gå in och läsa.. Ett stort tack till er..=) Ni som gör att jag tänker fortsätta blogga ;)

"varning, alkohol tillför precis alla toxiner du någonsin har rensat ut" haha vart fan står det? =)

Att folk äns orkar lägga sig i mitt liv..? haha och att det bara är trögfattade idioter också..

Skrev förut att jag skulle börja va seriös efter fastan, inte att jag skulle bli nykterist..
Fort jag tar ett glas vin nu ska folk börja va på mig i bloggen.. lite skrattretande..

Om jag har varit seriös efter fastan.. Japp har börjat studerat igen, letar konstant jobb och jag tränar varje dag.
Men nu råka jag ta ett glas vin en dag, nej nu måste jag va en väldigt dålig person??

haha tänk alla "seriösa" på krogen.. Är alla där arbetslösa folk som inte gör något med sitt liv?
Nej många chefer eller andra folk som lyckats kan ta ett glas ibland?

Förstår inte hur lite alkohol kan säga att man inte är seriös?

De som tror att fasta om man ändå ska dricka nått glas efter är onödigt..
Om ni läser på vinflaskor eller annat så tror jag inte ni kommer se texten "varning, alkohol tillför precis alla toxiner du har rensat ut i ditt liv"
Så fastan var onödigt för jag tog ett glas rött? haha nej nej herregud...

Har rätt roligt åt att folk verkligen är hur trög som helst..=)


Sen du lilla T...
Te är inte vin..=)
Så när jag satt hemma en fredag och drack te satt jag tydligen och tog ett glas rött..
Te och rött.. hmm  båda har ju T i sig så kanske är lätt att blanda ihop...:p


Curry kyckling fajitas

  • Kyckling
  • Currykrydda
  • creme fraiche
  • paprika
  • bananer
  • fajitas bröd
  • texmex ost

 

  • Sallad
  • Gurka
  • Tomater


Stek kyckling bitar och blanda ihop med creme fraiche, bananer och paprika. Krydda med curry.
Gör allt till en gryta, sen lägger man i de i fajitas bröden och rulla ihop dem. Massa texmex ost på och sen in i ugnen.

Sen massa sallad bredvid då =)




Somnar tidigt och vaknar tidigt...

Va skönt det är att självvakna tidigt..=)
Men igår somna jag på soffan rätt tidigt, va helt slut. Hade tränat på förmiddagen och sen hållet på med skol tjorv och jobb tjorv. På eftermiddagen gick jag och Alex till Elin och Cissi och satt och kolla på tv med dem, blev bjuden på glass och grönt te också..=)

Sen blev det sen middag och film för oss, testa på att göra någon god fajitas rulle i ugnen. (skriver recept sen)
Käka och somna direkt, klarar aldrig att se klart filmer på kvällen nu..


Idag blir det mer träning och kanske en promenad på frösö berget med Elin och Cissi.


Mina planer innan jag är 30 är hur omöjliga som helst!

Börjar känna panik nu, känner mig redan för gammal och är ändas 22.
Är så himla mycket jag vill göra innan jag fyller 30, men allt kommer vara omöjligt att hinna. Det här är saker jag vill ha fixat innan den dagen jag fyller 30.

  • Fixa klart gymnasiebetygen (tar väl ca 1år)
  • Studera på högskola (väl 3-4år där med) sen vet man ju inte hur lång tid det tar att komma in på en
  • Sen vill jag hinna jobba upp mycket pengar och ut och resa i världen innan man skaffar familj. (då är jag vid 30 redan)
  • Så vill jag ha mitt första barn vid 25års åldern
  • Så vill jag ha mitt andra just innan jag fyller 30( vill inte ut och resa när jag ska va på tjocken heller, vilket ja måste va i 18 om jag ska ha två barn) Om jag inte får tvillingar då..:p
  • Så vill jag hinna öppna eget företag via nätet också!

Allt detta innan 30års dagen, hur man än pusslar ihop alla planer så är det ändå omöjligt.
Helvete varför kan man inte få ett bra jobb utan en jävla skitskola innan. Seriöst! man lär sig jobba på jobb och inte via en skolbänk!!!
Världen verkar inte va gjord längre för de praktiska personerna utan bara dem teoretiska..Alla lär sig inte genom böcker!


Ny tränad efter den stora söndagsmiddagen

Igår gjorde jag och Alex ordning kycklingtacos =) Satt och kika på tv hela kvällen och åt upp oss lite.:P
Kycklingtacos är det godaste som finns, så är det inte så onyttigt heller. Kyckling och massa grönsaker. Men brödet är väl kanske inte det bästa men det ska finnas fullkornsbröd också till det har jag sett, men verkar som alla affärer har tagit bort det.

Nu på morgonen har jag tagit en promenad här på frösön sen blev det ett styrkepass imorse också..=)



Gurka, tomater, sallad, paprika, lök, starkkryddad kyckling, salsa,
greamfraich, jordnötter ( hade glömt majs) Alla dem är ett måste
när man gör tacos..=)

Ett tecken på att man behöver inskaffa en handväska


Varje gång jag ska försöka tänka ekonomiskt så blir det bara mer oekonomiskt.
Kan verkligen säga nu att jag behöver en handväska.

Efter krogen igår så gick vi mot kebab baren, men jag och Alex vände där och tänkte att vi gör ordning en kyckling burgare hemma istället, blir ju billigare. Så vi stack från Denice och Jonas och glömde helt bort att jag hade mina saker i Denice väska, ja nycklar också =/
Vi hade ingen mobil så vi kunde inte ringa och få tag på henne, fick lite panik att man inte skulle ta sig in i lägenheten.
Som tur kom en granne precis när vi var utanför så vi fick låna hans telefon och ringa securitas. Kostade 500 för att dem skulle låsa upp. =( ( dock trodde vi att det skulle gå på minst 1000 så vi blev lie nöjd iaf ) Men ändå, 500.. Det är mycket, speciellt nu när vi knappt har nå pengar.
Tänkte försöka boka klipp tid för håret också, kan ju jag glömma nu.

Om jag bara hade en handväska så jag kunde ta hand om mina egna saker.


Kvällen börja ju bra iaf..=)
Vi satt här och drack lite rött, så kom Denice, Jonas, Anna och Letizia förbi och satt här en stund.
Sen blev det in mot stan, jag, Alex, Denice och Jonas tog en paus i badhusparken och satt och drack lite öl på scenen.
Sen blev det att dra in på marite (gratis krog nu tydligen) Vi börja ju tänka ekonomiskt iaf.:p
Hade en supertrevlig kväll med alla iaf..=)




Alex, Jag, Denice och Jonas

Surströmming ute i Ås

Så kom man hem från Ås nyss, var i stugan där med släkt och åt surströmming.. Fast jag åt inte så mycket sånt direkt, blev mest rökt lax för mig..=)




Ikväll ska jag och Alex iväg till storsjö teatern på några spelningar. Denice och Jonas kanske kommer hit först och dricker lite med oss.
Nu ska jag ta ett glas rött och börja fixa ordning mig lite..=)

Fredagskväll med simmning och te.

Så är det fredag kväll, klockan är bara 10 och jag har väldigt lust att gå och lägga mig nu.
Var och simma på Östbergsskolan simhall ikväll (gratis på tors och fre kvällar för de som är intresserad) Ska nog börja göra det varje fredag kväll tror jag. Men var trött man blir, känns verkligen i kroppen.
När jag kom hem från min simning blev det att kika på film med Älsklingen och käkade middag till den.





Våran fredags middag. Rivna morötter, Blodpudding, Potatisbullar,
bacon, keso och lingonsylt






Nu ska jag dricka lite te och kika lite mer på tv, sen blir det att gå och lägga sig tidigt ikväll. Ska upp tidigt imorgon, ska följa mina föräldrar till stugan i Ås och äta surströmming, ska försöka hinna med ett styrkepass innan också. Sen på kvällen blir det att gå på lite spelningar på storsjö teatern. Blir ingen vila förens på Söndag tror ja.



Fika hos Letizia

Kom nyss hem från Letizia, hon har äntligen flyttat in till stan. Jag och Anna for dit och kolla in hur hon bodde, jätte mysig etta. Blev bjuden på kaffe och bullar..=)
Va roligt att sitta och prata med dem där brudarna igen, blir alltid så roliga och sjuka samtalsämnen..=)

Men nu känner jag mig lite kaffe skakis, har inte druckit något under eller efter fastan. Nu blev det två koppar så det känner man verkligen av kan jag säga..:P Så nu ska jag nog ta den energin och helgstäda lite, klarar inte av att sitta still vid datorn..hehe..

Ikväll blir det nog iväg och simma lite, tyvärr blir jag nog själv. Inte lätt att få folk man känner med sig till en simhall på en fredags kväll.. :p


En fin höst

Vilken fin höst hittills, hoppas den kan fortsätta såhär.
Otrolig varm dag idag, så himla skönt att vara ute. Efter lunchen tidigare idag så gick jag och Alex ut till lilla ön mitten av bron och träffa P, Linus och någon till.
Låg och njöt i solen där, skulle lätt kunna ha somnat..=)

Efter vi kom hem blev de en film och lite fika. Se vad man hittar på sen, vill gå och sola ja.

Nu är det helg snart, se vad som händer. Imorgon kväll funderar vi på att gå och simma, på lördags kanske vi ska på gamla teatern på någon spelning eller vad det var.

En bra förmiddag =)

Vad härligt när man hinner få massa gjort på förmiddagar, har man hela dagen ledig sen känns det som..=)
Har gått genom två styrkepass nu på morgonen =)
Kollar lite när Alex skördar våra växter också, håller på att torka lite i ungen och så. Blir kul att kunna använda lite i maten som man odlat själv..=)


Tomat plantan, tyvärr blev det inte så lyckat =/

Åt lite lunch nyss, försökte göra en nyttig kycklingburgare. Blev så jävla gott..=) Gjorde egen dressing till med massa hackade chili bitar, blev väldigt starkt. Så tomater och ruccola till också. Så självklart Fullkorns bröd ;)






Perfekt grill, gör så fettet rinner bort =)


Kyckling och Ruccola

  • Kyckling
  • Ruccola
  • Keso
  • Tomater
  • Citron


Stek lite kyckling bitar och krydda med något starkt. Sen är det bara att lägga ner allt på talriken och spruta över citron på ruccolan.
Hur gått som helst och nyttigt..=)




Slitit lite på kroppen idag..:P

Vad jag kommer somna bra ikväll, känner det redan i kroppen. I förmiddags styrketräna jag, blev två pass pågrund av att jag hade en sån otrolig energi. Fick med Alex lite också =)
Sen på eftermiddagen gick jag och Alex ner till stan och träffa P och Jim, sen följde vi med P hem och kika hur han och Natta bor.
Blev att gå omkring mycket idag =)
Nu blir det att lira lite tv spel med Älsklingen sen göra ordning någon god middag och kika på film.


Testa och vad med i en bloggtävling då..=)

Nu ska jag vara med i min första bloggtävling, hoppas på lite tur. Har inga par höst kläder så jag skulle verkligen behöva lite tur nu, håll tummarna för mig  ;)




http://blogg.veckorevyn.com/tyras/2009/08/31/vinn-presentkort-vart-1000-kr-pa-veromoda/

Fått sovit ut äntligen..=)

Godmorgon =) Fan vad jag har sovit skönt inatt. La mig nyduschad i en ren bäddad säng, finns det något härligare? Sov jätte skönt, även fast katten väckte en flera gånger inatt så kunde jag somna om fort. Så hade jag ingen väckarklocka på i morse så jag har verkligen sovit ut kan man säga..=)

Nu ska jag ta en promenad och sen styrketräna lite här hemma, om inte Alex hunnit kliva upp innan jag är klar ska jag väcka honom efter det för frukost sällskap..=)

Vill så gärna ha träningskort igen, men det är verkligen svindyrt. Vill ju ha på ställen där man kan gruppträna, tänker inte betala bara för själva gymmet.
Bästa styrketräning tycker jag är när man utnyttjar sin egen kroppsvikt istället för massa vikter på ett gym.
Har ett finess schema hemma som jag har följt förut, var väldigt länge sen nu. Det går ut på att använda sig själv (dock har jag hantlar också) men annars bara mig. Kan säga att det blir hur bra resultat som helt..=)
Jaja ska skriva lite mer träningsinlägg om det senare..


Fick se lite missebäbisar idag.:=)

Vilken lång dag. På förmiddagen höll jag på att städa här hemma och försökte göra all möjlig nytta.
Sen på eftermiddagen gick jag in till stan och hälsa på Denice, himla skoj att träffa henne..=)
Satt och kolla på hennes misse bäbisar och pratar lite allmänt skit..
Sen var det dags att tänka på sin egen katt, gick ner till apoteket och köpte lite avmaskningsmedel.
Hon har ju varit i Hackås hos mina föräldrar en hel del i sommar, där är hon ute och äter råttor, fåglar och allt möjligt skit.
Så jag tänkte att en avmaskning inför hösten kan nog va bra att göra.

Blir ju en heldel att tänka på när man har djur.




Denices söta kattungar..=)

Jag behöver en stor garderobsrum tror jag

Hatar att jag är en sån person som har svårt att slänga saker, sparar allt för mycket.
Har nästan inga kläder jag kan ha ute och till vardags.. Men har tusen olika hemma kläder tror jag. Mjukis tröjor och allt som är skönt när man sitter hemma och kikar på film..
Behöver inte så onödigt mycke såna men kan ändå inte slänga, dem känns för mysiga för att slänga.
Har inte plats, nä nu måste jag verkligen ta och storstäda garderoben  och slänga minst hälften.

Kan inte stänga hyllorna eller garderobsdörrarna längre. =/




Så här ska det inte behöva se ut.. gaaah..=(

Fick massa egen odlat av Mamma =)

Godmorgon.
Inte konstigt att det är svårt att kliva upp tidigt om det är så jävla kallt, då vill man ju bara stanna under ett varmt täcke.
Som tur var jag tvungen att kliva upp tidigt idag, mamma kom för en stund sen. Hon hade så mycket grönsaker och sånt deras trädgård i år så hon gav mig och Alex rätt mycket..=)
Man tackar ju inte direkt nej till egenodlat, de smakar ju rätt mycket bättre än köpt.
Så slipper man ju allt gift dem sprayar på för att de ska se bra ut också =)




Allt från föräldrarnas trädgård..=)

RSS 2.0